Predstavitev

Projekt Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018-2022

Nagovor predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez

Dragi prijatelji športa!
 
Nič novega ne povem, če ponovno poudarim, da smo Slovenci športen narod. Ne mine konec tedna, ko se ne bi v velikem številu pomerili na najrazličnejših rekreativnih prireditvah, bodisi v kolesarstvu, množičnih tekih ali pač v malo hitrejši hoji. Ob vsem tem prednjačijo tisti, ki navdih in sprostitev najdejo v gorah.

Slovenski športniki in športnice nas vedno znova presenečajo in navdušujejo z vrhunskimi uvrstitvami na največjih tekmovanjih v svetu in Evropi.  Nepozabni so uspehi slovenskih junakov na zimskih olimpijskih igrah v ruskem Sočiju. Tuji strokovnjaki se vedno znova čudijo našim uspehom v luči številčne majhnosti naroda.

Odgovor na njihovo začudenje je preprost. Z razvitim svetom ne moremo tekmovati v sredstvih, namenjenih za šport, niti v športni infrastrukturi, s katero razpolagajo. Z njimi lahko tekmujemo samo na področju znanja: znati moramo veliko več kot države razvitega sveta. Premajhni smo, da bi zanemarjali znanje.

Ob vseh uradnih izobraževalnih institucijah z ustreznimi akreditacijskimi programi igra pomembno vlogo izobraževanje, usposabljanje in dousposabljanje  strokovnega kadra nacionalnih panožnih športnih zvez in športnih organizacij, ki ga izvaja konzorcij Olimpijskega komiteja Slovenije. Saj, kot sem zapisal:  je  le neprestano vlaganje  znanja v šport tisti prvi pogoj, ki je potreben, a ne zadosten za nadaljevanje športne pravljice, ki nam jo že vrsto let na najlepši način pripovedujejo slovenske športnice in športniki.
 
Bogdan Gabrovec
Predsednik OKS ZŠZ


Predstavitev projekta

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji